Przepis powstał jak zwykle z kombinacji tego co zostało w lodówce tudzież w zamrażarce ???? smakuje bardzo dobrze i ma niesamowite wartości odżywcze, za sprawą owoców jagodowych bogatych w antyoksydanty i jagód Goji czyli niepozornych, czerwonych pchełek, o których właściwościach pisałam niedawno ????
Składniki:
➡ około szklanki mrożonych borówek amerykańskich lub jagód i truskawek,
➡ połowa dużego dojrzałego mango,
➡ kilka łyżek płynnego mleka kokosowego z puszki/kartonu lub 2 łyżki śmietanki kokosowej (zestalonego pod wpływem temperatury mleka),
➡ 2 łyżki jagód Goji
Sposób przygotowania :
Zamrożone owoce wyciągamy 15 minut przed przygotowaniem musu z zamrażarki. Po tym czasie blendujemy na gładką masę z resztą składników i posypujemy łyżką jagód Goji.
Smacznego!